دوره 5، شماره 2 - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران 1398 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 102-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

Anvari S Z, Elahi M R. Evolution of microstructures and mechanical properties of AZ31 magnesium alloy weldment with TIG and Pulsed TIG process. JWSTI 2020; 5 (2) :89-102
انوری سیده زهرا، الهی محمد رضا. بررسی خواص مکانیکی و ریز ساختاری آلیاژ AZ31 جوشکاری شده به روش TIG و TIG پالسی. نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران. 1398; 5 (2) :89-102

1- دانشگاه پیام نور ، szaanvari@gmail.com
2- دانش پژوهان
آلیاژهای منیزیم به دلیل داشتن خواصی مانند استحکام ویژه مناسب، وزن کم و خواص مکانیکی مطلوب کاربردهای زیادی را به خود اختصاص داده­اند. آلیاژ AZ31 از نظر جوش پذیری نسبت به سایر آلیاژهای منیزیم وضعیت مناسب­تری دارد بنابراین کاربرد بیشتری نسبت به سایر آلیاژهای منیزیم دارد. در این بررسی از روش جوشکاری TIG و TIG پالسی به منظور جوشکاری و اتصال آلیاژ AZ31 استفاده شد و در نهایت ریزساختار و خواص مکانیکی نمونه ها توسط میکروسکوپ نوری، میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM)، آزمون کشش و میکروسختی سنجی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در ناحیه جوش رسوبات  β-Mg17Al12 تشکیل شده است و گرمای ورودی اندازه دانه­ها را تحت تاثیر قرار داده و منجر به تغییر در خواص مکانیکی شده است. نمونه جوشکاری به روش TIG با جریان A50 و فرکانس Hz60 بیشترین استحکام(MPa226) را در میان نمونه­های جوشکاری شده به روش TIG و TIG پالسی دارد. در میان نمونه­های جوشکاری شده به روش TIG پالسی نمونه جریان پیک A75 و جریان زمینه A35 بیشترین استحکام(MPa109) را دارد.