دوره 9، شماره 2 - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران 1402 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 153-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadraee Far M N, Kolahan F. Investigation of weld bead geometry and microstructures of 316L stainless steel in Activating flux TIG Welding using ultrasonic vibrations. JWSTI 2024; 9 (2) :143-153
صدرایی فر محمدناصر، کلاهان فرهاد. بررسی ریزساختار و هندسه جوش فولاد زنگ نزن 316L در جوشکاری تیگ فعال با استفاده از ارتعاشات فراصوت. نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران. 1402; 9 (2) :143-153

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد
2- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد ، kolahan@um.ac.ir
در این مقاله ما از روش تیگ فعال با استفاده از ارتعاش فراصوت (UV) برای جوشکاری فولادL316 استفاده کردیم. در طی فرآیند جوشکاری الکترود تنگستن و گاز بی اثر فعال (A-TIG) امواج صوتی با شدت بالا توسط یک ژنراتور اولتراسونیک فرکانس بالا با فرکانس کاری بهینه 3/20 کیلوهرتز و دامنه ارتعاش 8 میکرومتر، تولید شده و به حوضچه جوش مذاب که با نانوذرات SiO2 به عنوان یک شار فعال کننده پوشش دهی شده است، وارد شد. اثر UV و نانوذرات بر هندسه جوش و ریزساختار جوش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و با فرآیند جوشکاری تیگ معمولی مقایسه شد. نتایج نشان داد که استفاده از نانوپودر در جوشکاری تیگ نه تنها می تواند عمق نفوذ جوش را حدود 5/17 درصد افزایش دهد، بلکه باعث کاهش 28 درصدی عرض مهره جوش (WBW) در مقایسه با جوشکاری تیگ معمولی می شود. این مقادیر در حضور امواج فراصوت به ترتیب به 25 درصد افزایش و 35 درصد کاهش می رسد. علاوه بر این، با افزودن نانومواد به حوضچه مذاب دانه ها ریزتر شد و امواج فراصوت به توزیع یکنواخت این نانوموادها در مذاب کمک کرده و درنهایت منجر به اصلاح ریزساختار جوش شده است.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي