دوره 8، شماره 2 - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران 1401 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 81-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

Borhani M, Shoja Razavi S, Kermani F, Erfan Manesh M, Barekat S, Naderi Samani H et al . Investigating the microstructure and hardness of 17-4PH steel and Stellite cladded by direct laser deposition process on 17-4PH steel substrate. JWSTI 2023; 8 (2) :69-81
برهانی محمد رضا، شجاع رضوی رضا، کرمانی فرید، عرفان منش محمد، برکت مسعود، نادری سامانی حامد و همکاران.. بررسی ریزساختار و سختی روکش‌های فولاد PH4-17 و استلایت 6 ایجادشده با فرایند رسوب‌نشانی مستقیم لیزری روی زیرلایه فولاد PH4-17. نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران. 1401; 8 (2) :69-81

1- دانشگاه صنعتی مالک اشتر ، moh_borhani@mut.ac.ir
2- دانشگاه صنعتی مالک اشتر
هدف از انجام این پژوهش، روکش‌کاری لیزری پودرهای استلایت 6 و فولاد زنگ‌نزن PH4-17روی زیرلایه فولاد  زنگ‌نزن PH4-17 و بررسی ریزساختار انجمادی آن است. نتایج نشان داد ریزساختار پوشش استلایت6 دارای فاز زمینه محلول جامد کبالت با ساختار FCC و کاربیدهای Cr7C3 و Cr23C6 است. همچنین مقادیر فاصله دندریت اولیه و فاصله بازوی ثانویه دندریت با دور شدن از فصل مشترک کاهش یافته است؛ دلیل این موضوع مربوط به‌تفاوت سرعت سرد شدن در نقاط مختلف پوشش است. ریزساختار روکش فولاد زنگ‌نزن PH4-17 شامل فازهای مارتنزیتی، فریتی و آستنیتی است؛ با توجه به ترکیب شیمیایی یکسانی که زیرلایه با پوشش داشته، درصد وزنی عناصر ازجمله آهن، نیکل، کروم و مس از روکش به سمت فصل مشترک تغییری نداشته و بیانگر یکنواختی ترکیب شیمیایی پوشش و زیرلایه است. ریزسختی محاسبه شده برای روکش استلایت6 ، زیرلایه و پوشش فولاد  زنگ‌نزن PH4-17  به‌ترتیب در حدود  480 ، 350 و 350ویکرز است. دلیل بیشتر بودن ریزسختی پوشش، وجود کاربیدهای کروم (Cr7C3 و Cr23C6) تشکیل شده در زمینه کبالتی و زمینه محلول جامد کبالتی پوشش است.