دوره 5، شماره 2 - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران 1398 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 37-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Marchin N, Soltanipoor A, Farmanesh K. The evaluation of the tool's velocity on the behavior of the Al-7075 alloy during friction stir welding using finite element method. JWSTI 2020; 5 (2) :27-37
مارچین نیما، سلطانی پور عبدالرضا، فرمنش خسرو. ارزیابی سرعت پیشروی ابزار بر رفتار آلیاژ Al-7075 در حین جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی با استفاده از روش اجزاء محدود. نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران. 1398; 5 (2) :27-37

1- دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، اصفهان
2- مجتمع مکانیک، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، اصفهان ، a.r.soltanipoor@gmail.com
3- مجتمع هوا دریا- دانشگاه صنعتی مالک اشتر- فارس
در این پژوهش تأثیر سرعت پیشروی ابزار بر رفتار مکانیکی آلیاژ Al-7075 در حین عملیات جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی شبیه­سازی شد. در این شبیه­سازی از روش لاگرانژی با ماده صلب- ویسکو پلاستیک استفاده شد. نتایج حاصل از دمای فرایند بدست آمده از روش شبیه­سازی با انجام آزمون تجربی جوشکاری صحت سنجی شد و با استفاده از روابط مشخصه تنش، کرنش و دما در آلیاژ Al-7075 تغییرات و رابطه بین استحکام ماده و سرعت پیشروی در حین فرایند جوشکاری توسط شبیه­سازی مورد مطالعه قرار گرفت. با استفاده از شبیه­سازی بوجود آمدن عیوب در حین جوشکاری نیز بررسی شد و توسط آزمون­های تجربی مورد صحت سنجی واقع شد.