دوره 9، شماره 2 - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران 1402 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 25-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Borhani M R, Rajabi M, Shoja Razavi R, Jamaati R. Evaluation of tribological behaviors of Inconel 625 cladding on same substrate cladded by direct laser deposition process. JWSTI 2024; 9 (2) :15-25
برهانی محمدرضا، رجبی محمد، شجاع رضوی رضا، جماعتی روح الله. ارزیابی رفتار تریبولوژیکی روکش اینکونل 625 روی زیرلایه هم‌جنس روکش‌کاری شده توسط فرایند رسوب‌نشانی مستقیم لیزری. نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران. 1402; 9 (2) :15-25

1- دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشکده مهندسی صنایع و مواد
2- دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشکده مهندسی صنایع و مواد ، m.rajabi@nit.ac.ir
3- دانشگاه صنعتی مالک اشتر، مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری‌های ساخت
بازسازی قطعات به‌وسیله رسوب‌نشانی مستقیم لیزری می‌تواند تلفیقی از خواص مقاومت به سایش بالا، چقرمگی مناسب و مقاومت مطلوب در برابر خوردگی را ایجاد نماید. در این پژوهش خواص سایشی روکش پودر اینکونل 625 روی زیرلایه هم‌جنس بررسی شد؛ بدین منظور از آزمون سایش دمای محیط و دمای بالا استفاده و کاهش‌جرم، ضریب اصطکاک، عرض و عمق نفوذ سایش اندازه‌گیری شد. جهت ارزیابی سطح سایش‌یافته از میکروسکوپ الکترونی روبشی مجهز به سیستم طیف سنجی پراش انرژی استفاده شد. نتایج نشان داد؛ کاهش جرم ناشی از سایش روکش اینکونل 625 در مقایسه با زیرلایه اینکونل 625 به ترتیب 7 و 52  درصد در سایش دمای 25 و 620 درجه سانتیگراد کاهش یافت. مکانیزم سایش دمای محیط پوشش عمدتاً خراشان و مکانیزم سایش دما بالای آن  عمدتاً چسبان است.