دوره 9، شماره 1 - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران 1402 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 38-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadi M, Ahmadi H, Khanzadeh M, Bakhtiari H. Investigation of microstructure, hardness and intermetallic compound in friction stir welding of AA1050 aluminum alloy to copper. JWSTI 2023; 9 (1) :31-38
احمدی میثم، احمدی حمید رضا، خانزاده محمد رضا، بختیاری حمید. بررسی ریزساختار، سختی و ترکیبات بین‌فلزی جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی 1050 Al و مس. نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران. 1402; 9 (1) :31-38

1- گروه مهندسی مکانیک، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه.
2- مهندسی مواد، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه.
3- دانشکده فنی و مهندسی، واحد مبارکه، دانشگاه آزاد اسلامی، مبارکه، اصفهان. ، khanzade@gmail.com
4- پژوهشگاه مواد و انرژی، پژوهشکده سرامیک، کرج.
در این پژوهش انجام جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی آلومینیوم 1050 به مس با سرعت متغیر مورد بررسی قرار گرفت. برای جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی از سرعت‌های دورانی 900 و 1200 دور در دقیقه و سرعت پیشروی 36، 63 و 125 میلی‌متر در دقیقه استفاده شد. جهت بررسی فازها و ریزساختار از آنالیزهای میکروسکوپ الکترون روبشی و آزمون طیف‌سنجی اشعه ایکس و سختی سنجی استفاده شد. منطقه اغتشاش شامل فازهای Al2Cu3, Al4Cu9, AlCu4, Al2Cu و AlCu بود. نتایج نشان داد که تشکیل فازهای بین فلزی و تغییر شکل شدید پلاستیک در ناحیه جوش باعث افزایش سختی شده است. بالاترین مقدار سختی در ناحیه هم زده 8/97 ویکرز در سرعت چرخش 900 دور در دقیقه و سرعت پیشروی 36 میلی‌متر در دقیقه حاصل شد.