دوره 8، شماره 1 - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران 1401 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 92-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

Golestanehzadeh S, Mousavi Anijdan S, Najafi Dezdeh Monfared H. Effect of Oxide flux powders of SiO2, MoO3 and CuO on the diffusion depth, microstructure and microhardness of GTAWed precipitation hardening martensitic 17-4PH steel. JWSTI 2022; 8 (1) :83-92
گلستانه زاده ساسان، موسوی انیجدان سید هاشم، نجفی دژده منفرد حمیدرضا. بررسی اثر پودر فلاکس های اکسیدی SiO2، MoO3 و CuO بر عمق نفوذ، ریزساختار و میکروسختی جوش GTAW فولاد زنگ نزن رسوب سخت مارتنزیتی 17-4PH. نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران. 1401; 8 (1) :83-92

1- دانشکده مهندسی مواد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- دانشکده مهندسی مواد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، hashemmousavi@srbiau.ac.ir
هدف در این پژوهش به بررسی تاثیر پودرهای اکسیدی SiO2، MoO3 و CuO بر عمق نفوذ، ریزساختار و پروفیل سختی جوش GTAW فولاد زنگ نزن رسوب سخت مارتنزیتی 17-4PH پرداخته شده است. نمونههایی با ابعاد 150× 50 میلی‌متر با ضخامت 5 میلی‌متر از ورقی از جنس فولاد 17-4PH توسط پودرهای اکسیدی SiO2، MoO3 و CuO جوشکاری گردیدند. نتایج حاکی از این بودند که استفاده از پودرهای اکسیدی سبب افزایش عمق نفوذ تا 5/1 برابر در جوش این فولاد در مقایسه با حالت معمولی شده اند. همچنین استفاده از پودر SiO2 اگرچه باعث افزایش 49/7 میلی‌متری عمق نفوذ شد، ولی ظاهر جوش مناسبی حاصل نکرد. استفاده از پودرهای MoO3 و CuO نیز باعث افزایش عمق نفوذ تا 3/5 میلی‌متر گردیدند. در جوش با استفاده از پودر MoO3 آخال در سرتاسر جوش در کنارهها وجود داشت. ریزساختار جوش در نمونههای مختلف تفاوت چشمگیری نداشته و شامل ساختار دندریتی با فریت دلتا به صورت بین دندریتی بود. پروفیل سختی جوش نمونهها نشان دهنده نزدیکی مقدار سختی نمونه‌های جوشکاری شده با استفاده از پودر‌های اکسیدی با فلزپایه بود.