دوره 7، شماره 1 - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران 1400 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 88-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tazikeh H, Mirsalehi S E, Shamsipoor A. The effect of bonding temperature on the microstructure and mechanical properties of 939 super alloy by transient liquid phase bonding method. JWSTI 2021; 7 (1) :81-88
تازیکه حمید، میر‌صالحی سید‌احسان، شمسی پور علی. تاثیر دمای اتصال بر ریزساختار و خواص مکانیکی سوپر آلیاژ 939 به روش پیوند فاز مایع گذرا. نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران. 1400; 7 (1) :81-88

1- دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی امیرکبیر.
در این تحقیق به بررسی اثر دمای اتصال بر ریزساختار و خواص مکانیکی سوپر آلیاژ اینکونل 939 به روش پیوند فاز مایع گذرا پرداخته شده است. بدین منظور از لایه میانی از جنس MBF20 با ضخامت50 میکرون و سه دمای °Cم1180،°C م1120 و °C 1060و زمان 45 دقیقه استفاده شده است. به منظور ارزیابی ریزساختار از میکروسکوپ الکترونی روبشی مجهز به سیستم آنالیز عنصری استفاده شده  است. همچنین به منظور ارزیابی خواص مکانیکی از روش سختی سنجی ویکرز و آزمایش استحکام برشی استفاده شده است. یافته‌های پژوهشی نشان داد که با افزایش دما از °Cم1060 به°C م1120 عرض ناحیه انجماد غیرهمدما از µm38 به µm35 کاهش یافته و با افزایش دما در °Cم1180 ناحیه  انجماد غیرهمدما  به طور کامل حذف شده و ناحیه انجماد همدما جایگزین آن شده است. در ضمن با افزایش دما سختی در مرکز اتصال کاهش و استحکام برشی افزایش یافته است.