دوره 6، شماره 1 - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران 1399 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 156-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shayanfar P, Daneshmanesh H, Janghorban K. The effect of overlapping percent on microstructure and mechanical properties of laser cladding of Inconel 625 powder on ASTM A592 steel. JWSTI 2020; 6 (1) :147-156
شایان فر پیمان، دانش منش حبیب، جانقربان کمال. تاثیر درصد هم پوشانی تک پاس های روکش بر ریز ساختار و خواص مکانیکی روکش کاری با لیزر پودر اینکونل625 بر روی فولاد ASTM A592. نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران. 1399; 6 (1) :147-156

1- دانشکده مهندسی مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شیراز.
در این تحقیق اثر درصد هم پوشانی تک پاس های روکش بر روی ریزساختار و خواص مکانیکی روکش کاری با لیزر پودر اینکونل625 بر روی فولاد کوئنچ و تمپر ASTM A592 مورد بررسی قرار گرفت. جهت آنالیز ساختاری، فاصله بین دندریتی ارزیابی شد و برای این منظور از میکروسکوپ الکترونی روبشی و نرم افزار Digimizer استفاده گردید. جهت بررسی خواص مکانیکی، مدول الاستیک، چقرمگی و ریز سختی مورد ارزیابی قرار گرفت. در ارزیابی مدول الاستیک از روش فرو رونده نوپ و در ارزیابی چقرمگی از روش ایوانز استفاده شد. بعد از بررسی های انجام شده مشخص گردید که در هم پوشانی  تک پاس های روکش 50 درصد، میزان حرارت ورودی کم تر از هم پوشانی تک پاس های روکش 75 درصد است، همچنین دارای ساختار ریزتر و خواص مکانیکی به مراتب بالاتری می باشد به طوری که فاصله بین دندریتی در هم پوشانی تک پاس های روکش 50 درصد، حدود 91/. میکرومتر، قطر میانگین ستون های دندریتی حدود 32/. میکرومتر، ریزسختی حدود 10 درصد، سختی نوپ حدود 9 واحد، مدول الاستیک حدود 37 گیگا پاسکال و چقرمگی حدود 9 مگاپاسکال در مجذور متر از هم پوشانی 75 درصد بیشتر است.