دوره 3، شماره 2 - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران 1395 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 27-37 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi Zahrani M, Shamanian M. Effect of heat treatment on the grain structure and mechanical properties of Al-7075 friction stir weld. JWSTI. 2016; 3 (2) :27-37
URL: http://jwsti.iut.ac.ir/article-1-95-fa.html
محمدی زهرانی محسن، شمعانیان مرتضی. تاثیر عملیات‌حرارتی بر ساختار دانه‌ها و خواص مکانیکی جوش اصطکاکی- اغتشاشی آلیاژ آلومینیم 7075. علوم و فناوری جوشکاری ایران. 1395; 3 (2) :27-37

URL: http://jwsti.iut.ac.ir/article-1-95-fa.html


چکیده:   (361 مشاهده)

ساختار ریزدانه ناحیه اغتشاش جوش اصطکاکی- اغتشاشی آلیاژهای آلومینیم در طی عملیات‌حرارتی پس از جوشکاری ناپایدار بوده و برخی دانه‌ها به‌صورت غیرعادی رشد می‌کنند. در این تحقیق، نحوه رشد غیرعادی دانه‌ها طی عملیات‌حرارتی 6T جوش اصطکاکی- اغتشاشی آلیاژ آلومینیم 7075 و اثر آن بر خواص مکانیکی جوش مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که در اثر عملیات‌حرارتی پس از جوشکاری در دمای C˚510، ناحیه اغتشاش دچار رشد شدید دانه‌ها شده و دانه‌هایی نامنظم در مقیاس میلیمتری جایگزین دانه‌های ریز و هم‌محور اولیه موجود در حالت جوشکاری شده می‌شوند. عملیات‌حرارتی پس از جوشکاری علیرغم بهبود 28‌% در استحکام کششی اتصال، موجب کاهش در ازدیاد طول کششی از حدود 10‌% به 5/1% می‌شود. بعلاوه، رشد غیرعادی دانه‌ها در ناحیه اغتشاش موجب جابه‌جایی محل شکست از ناحیه متاثر از حرارت به ناحیه اغتشاش می‌شود.

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی-پژوهشی علوم و فناوری جوشکاری ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Welding Science and Technology of Iran

Designed & Developed by : Yektaweb